eTALENTI: Elektronska prijava na konkurs za stipendiranje studenata u inostranstvu

Fond za mlade talente će u septembru raspisati Konkurs za stipendiranje studenata master i doktorskih akademskih studija u inostranstvu, na koji će se, u skladu sa reformom ove institucije, svi kandidati prijavljivati elektronskim putem.

U saradnji sa Kancelarijom za IT i eUpravu, Fond za mlade talente je ove godine predstavio novu uslugu eTalenti na Portalu eUprava. Kako bi proces prijavljivanja bio olakšan, korišćenjem ove usluge kandidati će podnositi svoje prijave elektronskim putem.

Kako bi kandidati bili u mogućnosti da se prijave na konkurs, neophodno je da imaju otvoren nalog na eUpravi i da budu prijavljeni preko ConsentID mobilne aplikacije. Za instaliranje ove aplikacije potrebno je preuzeti parametre u najbližoj pošti ili u najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije ukoliko se kandidat nalazi u inostranstvu.

Spisak šaltera na kojima je moguće dobiti parametre ili QR kod za mobilnu aplikaciju ConsentID pogledajte ovde https://eid.gov.rs/documents/Lokacije_eID.pdf.

Listu diplomatsko-konzularnih predstavništava možete naći ovde https://www.mfa.gov.rs/predstavnistva/predstavnistva-srbije-u-svetu/ambasade.

Ovim konkursom se planira stipendiranje do 500 akademaca sa vodećih svetskih univerziteta koji su usvojeni od strane Fonda za mlade talente. Rangiranje kandidata će se vršiti na osnovu respektabilnosti univerziteta, kao i na osnovu prosečne ocene sa osnovnih akademskih studija.

Ukoliko dobitnici stipendije nisu u mogućnosti da lično potpišu Ugovor, mogu ovlastiti drugo lice da to uradi u njihovo ime. Primerak ovlašćenja možete pronaći na sajtu Fonda za mlade talente https://fondzamladetalente.gov.rs/

Povezane novosti

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra dr Marina Soković

Сазнајте више »