Партнери

У сарадњи са Вестминстерском фондацијом за демократију (WFD) подржана је свеобухватна реформа Фонда за младе таленте са посебним фокусом на јачање капацитета запослених у тиму.

Циљ сарадње је пружање подршке развоју и унапређењу вештина запослених како би се префесионално, ефикасно и транспарентно спороводили програми од највећег значаја за младе таленте у Србији. WFD пружа подршку кроз обуке и менторство у областима ПР-а и комуникација, каријерног саветовања, интерне комуникације и тимског развоја.

Уз велику подршку Канцеларије за ИТ и еУправу, увeдена је дигитализацијa у све процесе пословања, али и формирање базе података стипендиста ради праћења њиховог каријерног развоја и напретка.

Захваљујући новој услузи еТаленти на Порталу еУправа процес пријављивања кандидата је олакшан и у потпуности дигитализован.

Заједно са Тачком повратка ради се на стварању услова за повратак младих талената на престижним универзитетима које стипендирамо, али и комуникације и сарадње са онима који желе да остану у дијаспори.

Циљ је стварање прилика за наставак усавршавања и примена стеченог знања у својој земљи.

У сарадњи са платформом Србија ствара остварујемо најшири спектар могућности за креативни развој и унапређење образовања.

Циљ је оснаживање и умрежавање талената, кроз промоцију знања, изврсности и креативности међу најталентованијим појединцима у Србији.

У сарадњи са Националном службом за запошљавање припрема се и реализује вођена и плаћена стручна пракса намењена стипендистима Фонда за младе таленте, у оквиру програма “Таленти у јавном сектору.

Циљ је пружање системске подршке стипендистима Фонда да започну своју каријеру и стекну прво радно искуство, до којег се, у пракси, често најтеже долази, али и стицање нових знања и развијање стручних вештина.

У сарадњи са компанијом Ново Нордиск обезбеђене су додатне стипендије за пет најбоље рангираних студената из области медицинских наука у оквиру Конкурса за стипендирање студената другог и трећег степена у иностранству за школску 2023/2024. годину.

Стипендија под називом „Медицина за генерације“ посвећена је данском научнику др Аугусту Крогу, добитнику Нобелове награде у области физиологије и медицине, који је оснивач ове компаније, настале пре тачно једног века.

Уколико сте заинтересовани за било који облик сарадње и остваривања партнерства, молимо Вас да нам се обратите путем мејла fond@nitra.gov.rs