British Council: Program stipendiranja za master studije u Ujedinjenom Kraljevstvu za žene u MINT naukama (Women in STEM)

British Council drugu godinu zaredom obezbeđuje stipendiranje master studija za žene iz Srbije, koje poseduju diplomu iz oblasti nauke, tehnologije, inženjerskih nauka i matematike, a koje žele da nastave karijeru u MINT (STEM) naučnim oblastima.

Program se sprovodi u saradnji sa tri univerziteta iz Ujedinjenog Kraljevstva: Cranfield University, University of St Andrews i University of Glasgow, koji su ponudili ukupno 44 master programa.

Kandidatkinje iz Srbije zajedno sa kandidatkinjama iz ostatka Zapadnog Balkana, centralne Azije, Turske i južnog Kavkaza mogu da konkurišu za ukupno 15 stipendija.

Uspešnim kandidatkinjama program stipendiranja u potpunosti pokriva troškove školarine za odabrani master program, stipendiju, vizu, troškove putovanja, zdravstvenog osiguranja i troškove IELTS testa iz engleskog jezika.

Rok za prijavu na univerzitete je: 30. april 2024. godine.

Više informacija o programu i uslovima za prijavu su dostupne na sledećem linku: https://bit.ly/3OeTy7f

Informativni vebinari na kojima će se predstaviti univerziteti i ostaviti prostor za pitanja učesnika će se održati:

U četvrtak, 14. marta 2024. godine sa početkom u 11.00

U petak, 22. marta 2024. godine sa početkom u 12.00

Svi zainteresovani za učešće mogu se registrovati putem linka: https://forms.office.com/e/dL38WxdUwv

Povezane novosti

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra dr Marina Soković

Сазнајте више »