Zajedničko saopštenje Fonda za mlade talente i Ministarstva prosvete

Ministarstvo prosvete objavilo je Konačnu listu kandidata za dodelu studentskih kredita i stipendija, kao i Konačnu listu učenika i studenata koji će u školskoj 2023/2024. godini primati stipendiju za izuzetno nadarene učenike i studente, dok je Fond za mlade talente, koji se nalazi u okviru Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, objavio Preliminarnu listu kandidata za stipendiju ”Dositeja”, dok će konačnu listu objaviti 25. januara 2024. godine.

Ministarstva i Fond za mlade talente podsećaju sve kandidate da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije. U slučaju da je kandidat konkurisao i dobio stipendije više različitih institucija, mora se odlučiti za jednu i o svojoj odluci o odricanju obavesti instituciju od čije stipendije odustaje, najkasnije do 31. januara 2024. godine:

• U slučaju da odustaje od stipendije Ministarstva prosvete, potrebno je poslati obaveštenje na mejl studentski.krediti@posted.co.rs

• U slučaju da odustaje od stipendije Fonda za mlade talente Republike Srbije, potrebno je poslati obaveštenje na mejl adresu  fond.konkursi@nitra.gov.rs  

Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u prethodnom periodu unapredili su sistem i sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija.

Povezane novosti