O Fondu

Fond za mlade talente Republike Srbije nalazi se u sastavu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i od 2008. godine bavi se razvojem mladih talenata i ulaganjem u izuzetnost.


Fond za mlade talente predstavlja stub razvoja Srbije kao mesta nastanka i razvoja talenata, razmene znanja i ideja, mesta umrežavanja i zajedništva. Misija je ulaganje u mlade i njihovo usavršavanje znanja i veština, kako bi oni sutra doprineli razvoju svoje zajednice i društva.

Fondom predsedava ministarka nauke, inovacija i tehnološkog razvoja dr Jelena Begović, a članovi Fonda su ministar finansija, ministar prosvete, ministar kulture, ministar turizma i omladine, ministar sporta, rektor Univerziteta u Beogradu, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, predsednik Studentske konferencije univerziteta Srbije.

Programi

Dositeja

Stipendija poznatija pod nazivom “Dositeja” dodeljuje se svake godine najboljim studentima završnih godina osnovnih, integrisanih i master studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija.

Nagrada za srednjoškolce

Nagrada za nagrađivanje srednjoškolaca dodeljuje se svake godine izuzetnim učenicima srednjih škola u Republici Srbiji za postignute rezultate na priznatim republičkim i međunarodnim takmičenjima u toku prethodne kalendarske godine.

Stipendija za studente drugog i trećeg stepena u inostranstvu

Stipendija za studente drugog i trećeg stepena u inostransvu dodeljuje se svake godine najboljim akademcima Republike Srbije koji pohađaju master i doktorske studije na vodećim svetskim univerzitetima.

Назив

Конкурс за финансирање пројеката из области иновација, науке и уметности, који се реализују у средњим школама чији је оснивач Република Србија.

Назив

Конкурс за финансирање кратких студијских посета најбољих ученика, њихових наставника и студената на водећим светским универзитетима.

Tim

Tim

Nemanja Đikanović

Rukovodilac, samostalni i karijerni savetnik

Katarina Jevtić

Savetnik za pravne poslove

Miloš Negić

Asistent za administrativne poslove i analitiku

Una Janković

Asistent za komunikacije


Irena Todorovski

Asistent za komunikacije i administrativne poslove

Anđela Ilić

Savetnik za analitičke poslove

Katarina Janković

Referent za finansijsko-materijalne poslove


Ljiljana Vezmar

Savetnik za analitičke poslove


Sara Ilić

Asistent za administrativne poslove i analitiku

Naša alumni mreža okuplja više od 40.000 članova. Kroz alumni mrežu promovišemo uspehe naših stipendista i gradimo mrežu lidera koji svojim radom i idejama menjaju Srbiju. Veliki broj alumnista je izgradio ili nastavlja da gradi svoju karijeru u Republici Srbiji, kako u javnom, tako i u privatnom sektoru i na taj način doprinosi razvoju naše zajednice.

Uspešne priče

Alumni