О фонду

Фонд за младе таленте Републике Србије налази се у саставу Министарства науке, технолошког развоја и иновација и од 2008. године бави се развојем младих талената и улагањем у изузетност.


Фонд за младе таленте представља стуб развоја Србије као места настанка и развоја талената, размене знања и идеја, места умрежавања и заједништва. Мисија је улагање у младе и њихово усавршавање знања и вештина, како би они сутра допринели развоју своје заједнице и друштва.

Фондом председава министарка науке, иновација и технолошког развоја др Јелена Беговић, а чланови Фонда су министар финансија, министар просвете, министар културе, министар туризма и омладине, министар спорта, ректор Универзитета у Београду, председник Српске академије наука и уметности, председник Студентске конференције универзитета Србије.

Програми

Доситеја

Стипендија познатија под називом “Доситеја” додељује се сваке године најбољим студентима завршних година основних, интегрисаних и мастер студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија.

Награда за средњошколце

Награда за награђивање средњошколаца додељује се сваке године изузетним ученицима средњих школа у Републици Србији за постигнуте резултате на признатим републичким и међународним такмичењима у току претходне календарске године.

Стипендија за студенте другог и трећег степена у иностранству

Стипендија за студенте другог и трећег степена у инострансву додељује се сваке године најбољим академцима Републике Србије који похађају мастер и докторске студије на водећим светским универзитетима.

Назив

Конкурс за финансирање пројеката из области иновација, науке и уметности, који се реализују у средњим школама чији је оснивач Република Србија.

Назив

Конкурс за финансирање кратких студијских посета најбољих ученика, њихових наставника и студената на водећим светским универзитетима.

Тим

Тим

Немања Ђикановић

Руководилац, самостални и каријерни саветник

Катарина Јевтић

Саветник за правне послове

Милош Негић

Асистент за административне послове и аналитику

Уна Јанковић

Асистент за комуникације

Ирена Тодоровски

Асистент за комуникације и административне послове

Анђела Илић

Саветник за аналитичке послове

Катарина Јанковић

Референт за финансијско-материјалне послове

Љиљана Везмар

Саветник за аналитичке послове

Сара Илић

Асистент за административне послове и аналитику

Наша алумни мрежа окупља више од 40.000 чланова. Кроз алумни мрежу промовишемо успехе наших стипендиста и градимо мрежу лидера који својим радом и идејама мењају Србију. Велики број алумниста је изградио или наставља да гради своју каријеру у Републици Србији, како у јавном, тако и у приватном сектору и на тај начин доприноси развоју наше заједнице.

Успешне приче

Алумни