Фонд за науку отвара 2 нова програма за научнике

Руководилац Фонда за младе таленте, Немања Ђикановић, присуствовао је свечаном догађају Фонда за науку Републике Србије у Дому омладине на којем је најављено отварање два нова програма за пријаву научноистраживачких пројеката – програм ИДЕЈЕ 2024 са укупним буџетом од 24 милиона евра и Програм сарадње српске науке са дијаспором: Подршка за посете научника из дијаспоре истраживачима у Србији са буџетом од 800.000 евра.

Програм ИДЕЈЕ 2024 је намењен свим истраживачима и финансираће пројекте из свих области науке кроз шест потпрограма: природне науке и математика, техничко-технолошке науке, биотехничке науке, биомедицинске науке, вештачка интелигенција и друштвене и хуманистичке науке. Програм се финансира из буџета Републике Србије и кредита Светске банке кроз Пројекат акцелерације, иновација и раста предузетништва у Србији (пројекат SAIGE), партнерски пројекат Републике Србије (Министарство науке, технолошког развоја и иновација), Светске банке и Европске уније. Други програм који Фонд за науку отвара је и нови програм подршке сарадњи са дијаспором намењен финансирању посета истраживача из дијаспоре научницима у Србији. Програм се финансира средствима Светске банке кроз пројекат SAIGE.

Догађају је присуствовала министарка науке, технолошког развоја и иновација, др Јелена Беговић, као и амбасадор и шеф делегације ЕУ у Србији Еманеуле Жиофре и директор канцеларије Светске банке у Србији, Никола Понтара.

Повезане новости

Руководилац Фонда за младе таленте, Немања Ђикановић, присуствовао је свечаном догађају Фонда за науку Републике

Сазнајте више »

Обавештавамо кандидате који су диплому на основним академским студијама стекли на високошколској установи у иностранству

Сазнајте више »