Расписан конкурс за награђивање најбољих ученика средњих школа у Србији

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је 45. по реду Конкурс за награђивање ученика средњих школа за постигнуте изузетне успехе на републичким и међународним такмичењима током календарске 2022. године. Конкурс ће бити отворен за пријаве све до 20. октобра.

На конкурс се могу пријавити сви средњошколци који су освојили неко од прва три места на признатим републичким и међународним такмичењима, а сваки кандидат може бити награђен само једном наградом и то за најбољи постигнут резултат током 2022 године. У зависности од ранга, као и пласмана на такмичењу, за сваког кандидата биће дефинисан и износ једнократне накнаде у висини од 20.000 до 200.000 динара.

Призната такмичења обухваћена су Календарима такмичења утврђеним од стране Министарства просвете Републике Србије на републичком или међународном нивоу, као и такмичења из области физичког васпитања, спорта и музичке и балетске уметности.

Већ пуних 15 година, основни циљ и мисија овог начина награђивања је пружање подршке младим и изузетним талентима у најранијим фазама њиховог школовања, али и мотивације да наставе да ређају успехе како би касније постали и наши стипендисти.

Повезане новости

Фонд за младе таленте Републике Србије објавио је Коначну листу добитника стипендија у оквиру Конкурса

Сазнајте више »

Фонд за младе таленте Републике Србије је на 122. седници одржаној 25. јануара 2024. године

Сазнајте више »