РЕФОРМА ФОНДА ЗА МЛАДЕ ТАЛЕНТЕ: Студенти добили свог званичног представника

Интереси академаца кључни за развој програма подршке државе

На седници Владе Републике Србије одлучено је да први пут у оквиру Фонда за младе таленте представници студената добију свог члана који ће учествовати у доношењу одлука које се тичу рада, развоја и реформе Фонда. Након допуне одлуке о образовању Фонда за младе таленте, Маргарета Смиљанић, председница Студентске конференције универзитета Србије (СКОНУС), биће заступник интереса студената у циљу напретка рада Фонда.

Студентска конференција универзитета Србије представља највише представничко тело студената Републике Србије основано Законом о високом образовању и дефинисано Законом о студентском организовању.

Чланством Студентске конференције универзитета Србије остварена је стратешки важна и кључна сарадња са студенатима која је кључна развој што квалитетнијих програма за подршку и стипендирање младих талената.

Поред председнице Фонда за младе таленте, министарке науке, технолошког развоја и иновација, чланови Фонда су и министар финансија, министар културе, министар просвете, министар туризма и омладине, министар спорта, ректор Универзитета у Београду, председник САНУ и председница Студентске конференције универзитета Србије.

Формално и коначно укључивање интереса студената у највиши степен доношења одлука је један од важних корака реформе Фонда за младе таленте.

У оквиру актуелне реформе, Фонд је већ остварио сарадњу са бројним институцијама као што су Национална служба за запошљавање, Тачка повратка, Привредна комора Србије, Канцеларија за ИТ и еУправу, а следећи корак је отварање и склапање партнерстава са привредним сектором. Поред ових промена, у току актуелног конкурса за стипендирање најбољих студената, уведене су три новине као што су дигитализација процеса рада, обраде података и пријаве на конкурс, увођење квота по областима за рангирање кандидата и уговорна обавеза обављања стручне праксе.

Повезане новости

Фонд за младе таленте Републике Србије расписао је Конкурс за доделу награда ученицима средњих школа

Сазнајте више »

Državni sekretar Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Vukašin Grozdić, pomoćnik ministra dr Marina Soković

Сазнајте више »

Државни секретар Министарства науке, технолошког развоја и иновација Вукашин Гроздић, помоћник министра др Марина Соковић

Сазнајте више »