еТАЛЕНТИ: Електронска пријава на конкурс за стипендирање студената у иностранству

Фонд за младе таленте ће у септембру расписати Конкурс за стипендирање студената мастер и докторских академских студија у иностранству, на који ће се, у складу са реформом ове институције, сви кандидати пријављивати електронским путем.

У сарадњи са Канцеларијом за ИТ и еУправу, Фонд за младе таленте је ове године представио нову услугу еТаленти на Порталу еУправа. Како би процес пријављивања био олакшан, коришћењем ове услуге кандидати ће подносити своје пријаве електронским путем.

Како би кандидати били у могућности да се пријаве на конкурс, неопходно је да имају отворен налог на еУправи и да буду пријављени преко ConsentID мобилне апликације. За инсталирање ове апликације потребно је преузети параметре у најближој пошти или у најближем дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије уколико се кандидат налази у иностранству.

Списак шалтера на којима је могуће добити параметре или QR код за мобилну апликацију ConsentID погледајте овде https://eid.gov.rs/documents/Lokacije_eID.pdf.

Листу дипломатско-конзуларних представништава можете наћи овде https://www.mfa.gov.rs/predstavnistva/predstavnistva-srbije-u-svetu/ambasade.

Овим конкурсом се планира стипендирање до 500 академаца са водећих светских универзитета који су усвојени од стране Фонда за младе таленте. Рангирање кандидата ће се вршити на основу респектабилности универзитета, као и на основу просечне оцене са основних академских студија.

Уколико добитници стипендије нису у могућности да лично потпишу Уговор, могу овластити друго лице да то уради у њихово име. Примерaк овлашћења можете пронаћи на сајту Фонда за младе таленте https://fondzamladetalente.gov.rs/

Повезане новости

Petoro najbolje rangiranih studenata postdiplomskih studija medicine, koji se obrazuju na prestižnim fakultetima u inostranstvu,

Сазнајте више »

Петоро најбоље рангираних студената постдипломских студија медицине,који се образују на престижним факултетима у иностранству, добило

Сазнајте више »

Као домаћин пријема у Народном музеју за стипендисте „Доситеје“ Фонда за младе таленте, учеснике програма

Сазнајте више »